Vår målsetning er at når du reiser hjem fra leiren, skal du ha den deilige følelsen av å mestre mange nye aktiviteter og da spesielt innen vannsport. Tomm Murstad Sjøleir er kjent for å ha mye utstyr. Her er noe av det du kan prøve:

VG-joller/Hunter 146/RS joller

Vi har følgende til disposisjon: 15 VG-joller, seks Hunter seiljoller og tre RS joller (Vision og Ventura). Hvis du ikke har seilt før, får du opplæring i VG-jollen, eller RS Ventura. For viderekommende kan vi friste med Hunterne, eller ”Såpekoppene” som vi kaller dem. Ekspertene får prøve seg i RS Visjon joller. Uansett ferdighet, kan vi love seiltur. Når sønnavinden kommer innover fjorden, er seiltur første pri.


VG-Jolla
ro

 Seiltur
Seiltur

 4vgjolle3
VG-jolla brukes også til opplæring i roing
 
 
RS Visjon

 3hunter1
Hunter 146 ("Såpekoppene")

fiskelykke p seiltur
Til og med fiskelykke i "såpekoppene," men kanskje ikke hverdagskost...

Trimaran

Trimaranen, vår 30 fots seilbåt, er leirens flaggskip...og berg-og-dalbane med innlagt, naturlig dusj. Med en toppfart på 19 knop blir det mye sjøsprøyt og en uforglemmelig opplevelse. Når det blåser godt fra syd, tar vi med åtte og åtte av gangen. Ja, mammaer og pappaer som er sjøleirveteraner, det er den samme båten dere seilte som barn, den har bare skiftet farge.

    


Bavaria 50

Hver kveld reiser 12 barn og to ansatte på overnattingstur med vår 50 fots Bavariaseilbåt. Du får selvfølgelig prøve deg som skipper, og du lærer om staker og enkel navigering. Er det fin seilvind, hjelper du til med seilingen. Foruten mange spennende og nye opplevelser, griller vi verdens beste hamburgere. Alle sover i båten, etter en spøkelseshistorie eller to...

IMGP9418
På seiltur med Overnattingsgjengen!
IMGP9409


Mini Rib Mercury

I løpet av en ukes opphold, får du kjøre så mye båt du orker. Vi har seks mini RIB'er med 8 hk. Du kjører på bane rundt tre bøyer og lærer å legge til bryggen. 

 minirib  minirib fler


Vannski

Vannski er gøy og egentlig veldig enkelt. Har du gått på langrennski eller skøyter før, klarer du mest sannsynlig vannski på første forsøk. Når du klarer å stå rett etter båten, kan du prøve å svinge over hekkbølgen. Klarer du det, er det på tide å stå på en-ski. Klarer du en-ski, er det bare å øve på å lage vannskisprut. Blir du ensom, er det bare å ta med flere. Rekorden på leiren ble satt i 2017, hvor vi klarte 16 barn etter èn båt. 


Øver på en-ski 16 på vannski
16 personer etter samme båt!!
 


Wakeboard/kneeboard

Snowboard om vinteren, wakeboard om sommeren! Carving på den speilblanke sjøen og surfe på hekkbølgen er rått. Dessuten er vannet bløtt å falle på, så her kan alle triks prøves. Kneeboard er også kult! Ikke vits å gi deg før du klarer 360.


Wakeboard
 kneeboard
Kneeboard


Rumperister/magerister/sofa/Sombrero

Ta med deg en kompis eller venninne på ukens utfordring. Hold deg fast så godt du klarer, mens vinden suser rundt ørene og håret flagrer gjennom en herlig sjøsprut. Vi har alt av flytende gjenstander som kan taues etter båt, f.eks. rumperistere, mageristere, sofaer i flere varianter og Sombrero.


forside2Tremanns sofa 
Vanlig Tube
Enmanns rumperister
sombrero Sombrero banner17Magerister

S-sofa

klare

 

Banan

Bananen tar fem barn. Turen er riktignok ikke så mørbankende som på rumperisterne, men vel så vått—hvis du har lyst selvfølgelig. Du er sjefen, og er du intet fartsfantom, eller en badeengel av de helt store, kan du gjerne ta en tur i solen, med bare tærne i bløt.

 IMGP1432 23banan3Plass til fler...?
 banan 24banan4Bananen i farta


Badeland

To digre vanntrampoliner, sklie, tre ”tømmerstokker,” og et svært klatreisfjell! 

 

Badeland 1


Badeland med Trampoliner
badeland 2 Badeland 3

Trampoline

Får du ikke luftet deg nok på vannet, kan du lufte deg på trampolinen på land. I slutten av uken tar du kanskje salto med skru, eller flyr hjem som supermann…?

 27trampoline1 28trampoline2 29trampoline3

 


Klatrevegg og Kasseklatring

Her er eldoradoet for klatremusene. En tre meter høy og ni meter lang buldrevegg gir mange utfordringer og sterke armer. Kommer du ikke høyt nok på klatreveggen, har du mulighet til å få på deg klatresele og prøve å tangere rekorden med 28 bruskasser oppå hverandre, og deg selv på toppen…eller kanskje du nøyer deg med fem-seks kasser?

klatrevegg
Klatrevegg
Kasseklatring
Kasseklatring

 

Makramè armbånd på "Perlerommet"

Makramè kan være alternativet hvis det er ekstremt vått og kaldt ute.perlerom

Singstar

Ja, vi har playstation, men den har heldigvis ikke vært i bruk på to år. Singstar er altså mulig på regntunge dager. 
Singstar

 

Bordtennis

Bordtennis er alltid poppis og et fint alternativ hvis været skulle slå seg helt vrangt, eller om du rett og slett har fått nok av det våte element.
bordtennis

Sandvolleyball

Sandvolleyball i vannkanten hører selvfølgelig med på paradisøya vår!sandvolleyball

Slakkline
Ser umulig ut, men barna finner fort balansen.
IMGP0215 

Kiosken

Sist men ikke minst, og til Karius og Baktus’ store glede, har vi en liten kiosk hvor du kan kjøpe godis, brus og sjøleireffekter. Dessuten har vi gratis slush, saft og kakao til nesten alle døgnets tider!


Instruktørbåter

Vi har åtte vannskibåter med 50hk og to Zodiac RIB båter med 100 hk. 

vannskibåter

zodiac instr bt  Instruktør Vannskibåt   37instruktorbat4