Her er en veiledning til hvordan systemet fungerer.
Les den nøye!

MERK DEG AT DENNE SIDEN STADIG OPPDATERES MED NYE TIPS
 1. For påmelding kan du alltid gå direkte til pameld.sjoleir.no dersom du ikke får kontakt med www.sjoleir.no.
 2. Ingen informasjon kan registreres på forhånd.
 3. Klikk her for å se bilde av skjema fra tidligere år. Merk deg at uke 0 står øverst, ikke uke 1 ;-)
 4. Vi anbefaler å bruke en datamaskin pr. barn som skal meldes på, men husk at flere pc'er på samme nett kan svekke hastigheten på nettet.
 5. Alle felt må fylles ut. Unntak: Hvis du kun skal registrere ett barn, behøver du ikke fylle ut felt for søster/bror. Dersom du skal registrere søsken, merk deg at navnet på søster/bror må tastes inn for å aktivere rubrikkene.
  Søskenrubrikken skal kun benyttes til søsken, og som nevnt i forrige punkt, anbefaler vi absolutt å benytte to datamaskiner.
 6. Det vil bli sendt viktig informasjon via epost, så det er vesentlig at epostadressen blir riktig. Epostadressen må derfor bekreftes og plottes inn to ganger på påmeldingsskjemaet. Det er også viktig at vi har flere alternative telefonnumre--og selvfølgelig at de er korrekte--i tilfelle vi behøver å kontakte dere både før og under leiroppholdet. «Tlf foresatt» og «alternativ tlf foresatt» kan ikke være like.
 7. Både fornavn og etternavn må tastes inn i navnerubrikkene.
 8. Det er en fordel å registrere alternative uker. Husk å prioritere ukene, rangert fra høyest til lavest. Får du ikke plass på din høyest prioriterte uke, vil du kanskje få plass på din andre prioritet, mens du samtidig står på venteliste på høyeste prioritet. Vær oppmerksom på at dersom du glemmer å prioritere ukene, vil systemet velge uke for deg. Når du får plass i en uke, strykes uker av lavere—eller med samme--prioritet. Du kan da ikke endre prioriteringen i ettertid.
 9. Når påmeldingsskjemaet er ferdig utfylt, klikker du «registrer» nederst på skjemaet. Barnet er registrert når du mottar teksten «Du er registrert.» Du får da også et registreringstidspunkt, samt brukernavn og passord for å logge inn på «Din side.» På «Din side» kan du se om barnet har fått plass, eller hvilket nummer det er på ventelisten. Du kan også gjøre enkelte korrigeringer.
 10. "Din side" blir tilgjengelig i løpet av fredagen.
 11. Man må være svømmedyktig for å delta, og aldersgrensen er 9-15 år. Det vil si at du ikke kan delta etter fylte 16 år.
 12. På grunn av fellesferien, venter vi størst pågang i uke 1, 2, 7 og 8. Disse ukene blir mest sannsynlig fulltegnet i løpet av et minutt eller to. Er det en gjeng som ønsker reise sammen -- eller et barn som er ekstremt ivrig på å komme med -- oppfordrer vi til påmelding i uke 3, 4, 5 eller 6 hvor det er betraktelig enklere å få plass.
 13. Merk deg at de tre første ukene går over fem dager. Uke 0 starter fredag ettermiddag og avsluttes onsdag. Uke 1 starter onsdag og avsluttes mandag. Uke 2 starter tirsdag og avsluttes søndag. De resterende ukene starter mandag og avsluttes søndag.
 14. Får barnet plass i en uke med liten eller ingen venteliste, gjelder følgende: Barnet blir bundet til den aktuelle uken etter betalingsfrist for depositum. Eventuelle ventelisteplasser på andre uker blir da deaktivert. For å aktivere ventelisteplass, må barnet strykes fra den tildelte uken før betalingsfristen.
 15. Husk at data du velger med scrollfunksjon, mens du fortsatt er i rubrikken med scrollfunksjon, kan bli forandret dersom du bruker pilene på tastaturet. Husk å klikke deg bort fra scrollmenyen før du går videre nedover på skjemaet. Dette gjelder også for prioriteringssystemet.
 16. Ønsker barnet å delta i to uker, må Anniken kontaktes før påmelding: tlf. 907 03 111 / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 17. Useriøse og/eller ufullstendige registreringer vil bli slettet. Mangelfull inntasting vil bli blokkert av pop-up varsler.
 18. Fortvil ikke dersom barnet ender langt ned på venteliste. Det er lenge til sommeren, og det blir mye forandringer innen den tid!
 19. Se www.sjoleir.no for ytterligere informasjon.
 20. Hvis ikke «REGISTRERING 20XX» vises på påmeldingssiden, må du oppdatere siden. Dette gjøres på forskjellig måte. Noen maskiner har en oppdateringstast. På noen maskiner må du trykke ctrl+F5 (windows), eller shift+command+R (mac). Dersom du kl 18.00 ikke får opp registreringsskjemaet når du klikker på «REGISTRERING 20XX», må du igjen oppdatere siden eller prøve i en annen nettleser.
 21. Sitt parat foran skjermen, og husk at vi ikke tar imot påmelding pr tlf/epost.
HIPP HURRA DETTE BLIR SPENNENDE! HÅPER VI SEES TIL SOMMEREN OG LYKKE TIL!

PameldPil