Våre gjeldende smittevernregler og tiltak finner du i linken nederst på denne siden! Siden oppdateres kontinuerlig. Smitteverntiltak er sist oppdatert: 1. august, 2020, kl 14.02. Teksten nedenunder er oppdatert 7. januar, 2021, kl 13.28:

 

Kjære alle 2021-deltakere!

Sommeren 2020 gikk veldig fint, uten smitte i leiren. Vi tok omfattende grep i organiseringen av deltakere og de ansatte for å minimere risikoen for smitte. Dette innebar blant annet inndeling i kohorter, matservering, hygienetiltak og redusert antall elever per uke. Vi håper på en normalisert hverdag når sommeren 2021 kommer, men tar høyde for at Covid-situasjonen kan sette føringer også for sommerens leir.

Vi vil følge de retningslinjer og råd, gjeldene for sommerleire, gitt av FHI. Vi vil i tillegg innhente ytterligere medisinske råd og veiledning av lege, for best å beskytte alle deltakere, deres familier og de ansatte. Eventuelle smittevernregler og tiltak legges ut i linken nederst på denne siden. Siden oppdateres kontinuerlig i dagene før leirstart. Både barn og foresatte skal gjøre seg godt kjent med gjeldene regler, tett opp mot avreise, for å få siste versjon. 

Uansett Covid-situasjon, er det: kun friske barn—uten symptomer på sykdom—som kan delta på leir! Symptomer på sykdom kan være: feber, rennende nese, sår hals, hoste, tung pust, utmattelse, smerter i kroppen, redusert smaksans, oppkast, magesmerter og diare. Har barnet ditt symptomer på sykdom avreisedagen, sender du ikke barnet på leir! Barnet skal da først klareres av lege, før vi eventuelt avtaler en senere transport ut til øya. Får barnet symptomer på sykdom under leiroppholdet, må det dessverre sendes hjem. Du må da straks ta kontakt med fastlege/legevakt, og holde oss oppdatert om situasjonen til barnet.

Barna informeres første leirdag om hvem de skal henvende seg til hvis de føler seg dårlig. Viktig at barnet tør å si fra. Vi tar ingen sjanser, så selv en lett forkjølelse vil kunne føre til hjemreise. Det kan derfor være lurt å instruere barnet i hvordan man kler på seg på kalde dager, og husk varm våtdrakt. 😉

Viktig at du sjekker at kontaktinfo som er registrert på Din Side, stemmer, slik at vi til enhver tid kan nå deg. Hvis et barn må avbryte oppholdet, må noen være parat til å hente barnet på bryggen i Sandvika.

Vi krysser fingre og tær for at sommeren normaliseres. Under påmeldingen i januar, vil vi ta inn 66 barn pr uke. Hvis vi blir pålagt å dele i kohorter, vil vi redusere antallet til 58-60 pr uke. Dette gikk uten komplikasjoner i 2020. Vi følger utviklingen i samfunnet og holder deg oppdatert om det skulle bli endringer for 2021. Take care!

Har du spørsmål eller er i tvil, ta kontakt med oss via Din side.

Smitteverntiltak_2020